Budapesten születtem, eredeti foglalkozásom művelődési és felnőttképzési menedzser, 2004 óta foglalkozom fotográfiával.  Első pillanattól a város és az utca volt a legkedvesebb fotós helyszínem és a zsáner és street fotográfia vált a leggyakrabban fotózott témámmá.  A hangulatokat, a klasszikusan jellemző és a különleges pillanatokat keresem. 

2011-es első önálló kiállításomat azóta további három követte és számos csoportos kiállításom is volt.  Mai napig úgy gondolom, hogy falon, nagy méretben látni a fotókat mindig különleges, ünnepi pillanat.
2011-ben 50 budapesti zsánerfelvételemmel CD-könyv jelent meg a Paperless Books Kiadó gondozásában "Tiszta zsáner" címmel.  
Még ugyanebben az évben felvételt nyertem a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Fotóművészeti Tagozatába.

2016-ban elvégeztem a fotográfus szakot, és megnyitottam műtermemet Budán, ahol elsősorban portréfotózással foglalkozom, de a céges fotózásoktól a családi fotózásig széles a repertoárom.  ( Ha ez iránt bővebben érdeklődik, kérem látogasson el a www.zsufoto.hu honlapra)

Emellett továbbra is folytatom a streetfotográfiát, ezen a honlapon ezekből az utcai és városi fotókból láthat bővebb válogatást.

Mottó:
"A fotográfia számomra egy folytonos vizuális figyelem spontán impulzusa, amely megragadja a pillanatot és annak örökkévalóságát." - Henri Cartier-Bresson

"... A tiszta zsáner lírai szociográfia, maga mögött tudja a gondot, és kilépve a hétköznapiságból, mindig különleges, akkor is, ha ezzel együtt mégis mindig éppen a hétköznapiságokban gyönyörködtet el.  A tiszta zsáner víz, eső, sok fény és sok árnyék, tükröződés, élfény, reflexek játéka, mozgás, sőt lendület, ártatlan vidámság, vagy szerény feloldás, a tiszta zsáner emberi, végletesen egyszerű lehet.  ...az életnek olyan dokumetuma, ami nem kérdez, hanem csak megindít benned érzelmeket.  Ha nem vennéd észre, vagy elfelejtetted volna, hogy milyen egyszerű ez, meglátja helyetted a szépet, ami mellett állandóan elrohansz, ott van helyetted, mikor nem figyelsz.  A tiszta zsáner béke.  Szeret és megvigasztal azzal, hogya jövőnek a ma szebbik oldalát őrzi meg. Mesés érzés annak valóságát látni, hogy a pillanat álmodhat még, idillt találni ma is lehet.  Itt, Budapesten, 2010-ben.
Hajtmanszki Zoltán  

"Képein az egyszerű, szemvillanás alatt elmúló, törékeny pillanatokat örökíti meg a nagyváros utcáit járva, azoknak olykor nagy ívű vonalai, néha romlásnak indult díszletei között.  
Fesztelenül viselkedő, tipikus alakok, hétköznapi események jelennek meg az észrevétlen fotós képein, aki odaadó érdeklődéssel figyeli a város nyüzsgését, fényjátékait, vidám pillanatait.  
Pillanatnyi jellemrajzok ezek, melyek az élet humorát, mozgalmas, élettel és szeretettel teli vonásait mutatják be."

"Apró örömök" c. kiállítás műsorfüzet

„Kerekes Zsuzsa legkedvesebb témái az utcai zsánerfotók, az elkapott pillanatok. Úgy vesz tudomást a bennünket körülvevő negatív behatásokról, hogy azokban is a szépet, a jót, a felemelőt keresi, de felfedi a derű mögött rejlő drámát is, ha ott van. Ezek a hangulatok egyszerre vannak jelen a képeiben, mindegy, hogy milyen alkalommal emelte rá egy helyzetre a kameráját.   
Bármelyik képére nézünk rá első alkalommal, azonnal átláthatóvá és megérezhetővé válik, de nem elégszünk meg ezzel, mert a látszólagosan egyszerű és kevés képi elemből összeálló látvány sok finom és apró részletet – lelki rezdülést is takar, amiken el akarunk kalandozni.”  
    
Vajda János